Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

Ministar Dr. Jelečević sa predstavnicima Svjetske Banke

  • On 1 Jula, 2010

Federalni ministar za rad i socijalnu politiku dr. Perica Jelečević primio je danas rezidentnoga predstavnika ureda Svjetske banke gospodina Ronalda Hooda sa suradnicima Boryanom Gotchevom i Orhanom Nikšićem. Ministar Jelečević informirao je predstavnike Svjetske banke o učinjenim koracima na ispunjavanju uvjeta za DPL program podrške Svjetske banke Proračunu Federacije BiH, te posebno istaknuo početne korake na reformi sustava socijalne zaštite koji su bili osnova za pokretanje pregovora Vlade FBiH oko aranžmana sa MMF-om.

Zajednički je ocijenjeno da su učinjene reforme socijalnoga sektora zadovoljile principe raspodjele sredstava prema najteže onesposobljenim, te da su u ovome momentu dovoljne da se od Ministarstva ne zahtijevaju daljnje restrikcije. Dapače, u dogledno će se vrijeme, razmotriti mogućnosti uvođenja u pravo novih ciljanih grupa koje će biti podvrgavane kriterijima prihodovnoga cenzusa. Predstavnici ureda Svjetske banke izrazili su spremnost da pomognu Vladinoj grupi za izradu Zakona o prihodovnome cenzusu kako bi on na vrijeme bio upućen u parlamentarnu proceduru.

Naročito pozitivno ocijenjeno je konačno donošenje Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju osoba sa invaliditetom i izražena nada u njegovu što žurniju implementaciju.

Ministar Dr. Jelečević sa predstavnicima Svjetske Banke

0 Komentari