Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

Ministar Jelečević sa v.d. direktorom Zavoda u Pazariću

  • On 11 Novembra, 2008

Ministar dr. Perica Jelečević primio je novoimenovanoga vršitelja dužnosti direktora Zavoda za zaštitu djece i omladine Pazarić gospodina dr. Salku Čengića, koji je informirao ministra o planovima razvoja Zavoda i daljnjim aktivnostima koje se poduzimaju u svrhu registracije ustanove sukladno novome Zakonu o preuzimanju prava vlasništva nad ustanovama socijalne zaštite.

U tijeku je izrada Pravila o radu Zavoda kao temeljnoga akta, a zatim će uslijediti registracija ustanove, te izbor direktora Zavoda na mandat od četiri godine.

Direktor Čengić je ustvrdio da su negativne tendencije u Zavodu prošlost, i da su se svi uposlenici okrenuli izvršenju dnevnih radnih obaveza. Zavod Pazarić jedna je od četiri ustanove ovakvoga tipa u Federaciji BiH i u njemu je smješteno 386 štićenika, većinom srednje i teško mentalne retardacije iz cijele Bosne i Hercegovine. Cjelodnevnu brigu o njihovom smještaju, liječenju i obrazovanju vodi stotinjak uposlenih djelatnika Zavoda. Ministar Jelečević dao je potporu v.d. direktoru Čengiću i planovima za daljnji razvoj zavoda koji su mu prezentirani.

Ministar Jelečević sa v.d. direktorom Zavoda u Pazariću

0 Komentari