Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

MINISTAR DELIĆ SASTAO SE DANAS S PREDSTAVNICIMA SINDIKATA U FBIH I UDRUŽENJEM POSLODAVACA FBIH

  • On 12 Maja, 2023

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić sastao se danas s predstavnicima sindikata u Federaciji BiH i direktorom Udruženja poslodavaca FBiH.

Na inicijalnim sastancima s predstavnicima radnika i poslodavaca ministar je razgovarao o Zakonu o štrajku koji je u periodu od 2016. godine do danas u nekoliko navrata puštan u proceduru, ali nikad nije donesen. Proteklih godina prošao je čitanje na oba doma Parlamenta FBiH, a nakon toga i javnu raspravu.
Osim o Zakonu, razgovaralo se i o modelima buduće saradnje između Ministarstva i ovih organizacija.

Ministar Delić istakao je tokom sastanaka da će biti predstavnik svima koji su dijelom nadležnosti Ministarstva, pa i sindikatima i Udruženju poslodavaca, ali da očekuje korektnu saradnju zasnovanu na realnim zahtjevima i kompromisima.

“Svjestan sam da se nećemo u svemu moći dogovoriti, da će uvijek biti tema za koje nećemo imati zajednički stav, ali ako želimo da radimo onda ćemo se morati nalaziti na sredini puta, na kompromisu koji će omogućiti da idemo dalje. Takvu saradnju želim i nadam se da ćemo je imati”, ovim riječima zaključio je ministar današnje sastanke s predstavnicma iz oblasti rada.

0 Komentari