Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

MINISTAR DRLJAČA PRIMIO ŠEFA KOOPERACIJA DELEGACIJE EU U BIH MELVINA ASINA

  • On 21 Juna, 2017

 

Zamjenik premijera FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača primio je, u sjedištu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u Sarajevu, šefa Kooperacija Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Melvina Asina.

Predstavnici Evropske komisije su izrazili želju da se uključe u izradu strategije zapošljavanja FBiH za period 2018-2020 koja je u procesu pripreme, kako bi bila usklađena s ciljevima državne strategije. Za izradu federalne strategije već ranije je dogovorena tehnička podrška Međunarodne organizacije rada.


 
Na sastanku je razgovarano i o saradnji na izradi državne strategije zapošljavanja 2017-2020 koja je u toku i koju vodi Ministarstvo civilnih poslova BiH, uz tehničku podršku Međunarodne organizacije rada.
 
Sastanku su prisustvovali i savjetnica ministra za ekonomska pitanja Azra Jahić, načelnik službe Jedinice za internu reviziju Benjamin Mešak, šef odsjeka za rad, sigurnost i zdravlje na radu u Sektoru za rad i zapošljavanje Ernis Imamović i stručna savjetnica za praćenje ekonomsko-finansijskih stanja u oblasti rada i zapošljavanja u Sektoru za rad i zapošljavanje Jasmina Khechan-Babić.

MINISTAR DRLJAČA PRIMIO ŠEFA KOOPERACIJA DELEGACIJE EU U BIH MELVINA ASINA

0 Komentari