Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

MINISTAR DELIĆ: UPLAĆENI DJEČIJI DOHOTCI ZA MJESEC MART

  • On 4 Maja, 2023

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike realizovalo je isplate dječijeg dodatka za mjesec mart, a isplata je obuhvatila 45.056 korisnika s područja čitave Federacije BiH, za što je iz federalnog budžeta izdvojeno ukupno 10.973.786,49 KM. Pravo po ovom osnovu odobreno je za sva pravosnažna rješenja koja su zaključili nadležni centri za socijalni rad, odnosno općinske službe socijalne zaštite kroz elektronsku bazu podataka.

Podsjetio je korisnike i da vode računa o tačnom navođenju neohpdnih informacija uzahtjevu kako bi se izbjegle nejasnoće prilikom uplata u komercijalnim bankama.

„Imamo informaciju iz određenog broja banaka o pogrešno unesenim nazivima banaka, kao i brojeva bankovih računa i stoga skrećemo pažnju korisnicima da provjere ove podatke prije nego isti budu dostavljeni Ministarstvu kako bismo izbjegli nepotrebna kašnjenja u isplatama. To se odnosi i na situacije u kojima je korisnik u međuvremenu promijenio banku i potrebno da je se te informacije redovno ažuriraju i usklađuju“, podsjetio je ministar Delić.

Ministar Delić naveo je i da će isplata dječijih dodataka po rješenjima koja su postala pravnosnažna nakon 31. marta ili će to tek postati, biti isplaćena iz budžeta Federacije BiH za 2023. godinu, pri čemu će navedenom isplatom biti retroaktivno obuhvaćeni i oni mjeseci za koje nije bilo isplate.

TABELARNI PRIKAZ ISPLATA PO KANTONIMA I OPĆINAMA ZAKLJUČNO ZA MARTOM 2023. GODINE

 

0 Komentari