Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

MINISTAR DELIĆ PREUZEO DUŽNOST I UPOZNAO SE SA UPOSLENICIMA MINISTARSTVA: ONI SU OGLEDALO MOG RADA

  • On 4 Maja, 2023

Svečanom primopredajom dužnosti ministara stare Vlade Federacije, premijeru i novom sazivu Vlade FBiH jučer su i zvanično novi ministri preuzeli svoje dužnosti u Vladi, a nakon što je preuzeo dužnost ministra za rad i socijalnu politiku Federacije Bosne i Hercegovine, Adnan Delić se upoznao sa uposlenicima ovog ministarstva.

Ministar Delić istakao je da je njegova prva aktivnost nakon preuzimanja dužnosti tradicionalno upoznavanje s uposlenicima prilikom kojeg im i kratko predstavio način rada.

„S tom praksom počeo sam prvi radni dan i u Ministarstvu rada i socijalne politke. Svjestan sam da su uposlenici najvrijedniji resurs i da su oni ogledalo mog rada i rada Ministarstva. Važno mi je da na temelju međusobnog uvažavanja, povjerenja i poštovanja započnemo našu saradnju. Kako će se ta saradnja dalje razvijati zavisi isključivo od svakog pojedinca ponaosob i njihovog odnosa prema poslu i obavezama jer jedina razlika među uposlenicima koju pravim je njihov odnos prema obavezama i odgovornostima u poslu“,  poručio je ministar Delić.

Ministar Delić istakao je i opredjeljenje potpunog otvaranja Ministarstva prema jasvnostima, te najavio transparentnost i dostupnost svim građanima Federacije.

“Mi od danas imamo obavezu da ovo ministarstvo učinimo potpuno otvorenim prema svim našim korisnicima i prema javnosti. To je naš princip rada koji nastavljamo i na federalnom nivou. Ja sam se već ukratko upoznao, kroz razgovor s ministrom Drljačom, o aktivnostima koje je Ministarstvo realiziralo i koje su u toku realizacije. Sve pozitivne prakse nastavljamo, a svako pokrećemo i dosta novih”, izjavio je ministar Delić.

0 Komentari