Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

MINISTAR DELIĆ SA GENERALNIM SEKRETAROM CRVENOG KRIŽA FBIH RAZGOVARAO O MODELIMA SARADNJE NA PROJEKTIMA PODRŠKE SOCIJALNO UGROŽENOM STANOVNIŠTVU

  • On 18 Maja, 2023

Federalni ministar rada i socijalne politike Adanan Delić sastao se danas sa generalnim sekretarom Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine Namikom Hodžićem s kojim je razgovarao o ulozi i misiji Crvenog križa u našoj zemlji.

Crveni križ kroz 165 organizacija diljem Bosne i Hercegovine pruža pomoć socijalno ugroženom stanovništvu, realizuje projekte značajne za zajednicu i prva je organizacija koja je implementirala program kućne njege.

Tokom sastanka ministar Delić i sekretar Hodžić razgovarali su o saradnji u okvirima socijalno – humanitarne djelatnosti, kao i o izmjeni Zakona o Crvenom križu iz 2006. godine.
Zajednički je zaključak da je neophodna izmjena ovog Zakona kako bi se omogućilo razvijanje međusobnog partnerstva s krajnjim ciljem realizacije projekata za pomoć i podršku socijalno ugroženim kategorijama, s posebnim naglaskom na starije stanovništvo, kao i pojednice koji zahtijevaju društvenu brigu.

Ministar Delić kazao je da će Ministarstvo podnijeti inicijativu za izmjenu ovog Zakona i da se nada će ovaj, kao i svi drugi zahtjevi za izmjenama zakona iz resora rada i socijalne politike naići na razumijevanje donosilaca odluka u Federaciji Bosne i Hercegovine.

0 Komentari