Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

MINISTAR DELIĆ S PREDSTAVNIKOM UNDP-A RAZGOVARAO O SARADNJI NA PROJEKTIMA U OBLASTI RADA I ZAPOŠLJAVANJA

  • On 5 Maja, 2023

Ministar za rad i socijalnu politku, Adnan Delić sastao se danas u Ministarstvu s Ismarom Ćeremidom, voditeljem sektora Održivog rasta UNDP-a.

Ministar Delić istakao je tokom sastanka opredjeljenje za nastavkom saradnje s UNDP-em na projektima koji će značajno doprinjeti održivom razvoju kroz jačanje institucija i kreiranje programa u oblasti zapošljavanja.

“Dobru saradnju s UNDP- em koju smo imali u kantonalnoj vladi, nastavljamo i u federalnoj. UNDP je ranije sarađivao s Ministarstvom uglavnom u oblasti socijalne politike, dok ćemo u ovom mandatu nastojati sarađivati i u oblasti rada. Zainteresovanost s obje strane postoji, kao i želja da se naprave iskoraci u oblasti zapošljavanja, kreiranja stabilnih i visoko plaćenih radnih mjesta”, naveo je ministar.

UNDP pokreće i projekat simulacije politika socijalne inkluzije uz korištenje vještačke inteligencije, što će biti prvi projekat ovog tipa na Balkanu.
“Mi sigurno želimo biti dijelom tog projekta, kao i svih drugih projekata koji će omogućiti bolji životni standard. Kreiranjem kvalitetnih politika zapošljavanja želimo krenuti put oporavka našeg društva”, zaključio je ministar.

0 Komentari