Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

MINISTAR DELIĆ OBIŠAO I POSLJEDNJE DVIJE INSTITUCIJE IZ RESORA; FOND ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU I INSTITUT ZA MEDICINSKO VJEŠTAČENJE IMAJU POTENCIJAL KOJI NIJE DOVOLJNO ISKORIŠTEN

  • On 15 Maja, 2023

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić sa saradnicima je danas posjetio Institut za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja FBiH i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH čime su okončane radne posjete ustanovama i institucijama iz resora ovog Ministarstva.

U Institutu za medicinsko vještačenje i Fondu za profesionalnu rehabilitaciju ministar je upoznat s radom i aktivnostima ove dvije institucije, kao i izazovima sa kojima se susreću u redovnom poslovanju.

Nakon izlaganja direktora, ministar je imao priliku saslušati o prioritetima koje ove institucije imaju i kao i svim ostalim ustanovama koje je do sad posjetio, ministar je kazao da podršku i sigurnog partnera imaju u svom resornom ministarstvu.

„Već sam ranije istakao da je moj princip rada potpuna otvorenost, povjerenje i poštovanje. Na tim temeljima sam počeo mandat sa svojim saradnicima u Ministarstvu, a na istim osnovama saradnju sam ponudio i svim ustanovama i institucijama koje su u našoj nadležnosti. Kako će se dalje razvijati naš odnos zavisi isključivo od svakog od nas pojedinačno. Dosta je dobrih stvari urađeno, ima i mnogo izazova koje treba rješavati i moja vrata su otvorena da zajedno radimo i doprinesemo unaprjeđenju javnog dobra i usluga koje nude naše ustanove i institucije“, kazao je nakon posjete ministar Delić.

On je pozvao direktore ovih institucija da dostave sve prijedloge i projekte koje imaju spremne za relizaciju Ministarsvu, kao i prijedloge za rješavanje svih izazova koji ometaju redovno poslovanje i daljnji rast ovih institucija.

„Institut i Fond su perspektivne institucije i vjerujem da obje mogu biti daleko efikasnije i sa mnogo više prostora koji se može iskoristiti za realizaciju značajnih projekata. Nama su cilj jake institucije i najbolja moguća usluga. Posebno preko Fonda za profesionalnu rehabilitaciju ima mnogo prostora za provođenje programa zapošljavanja osoba sa invaliditetom i sigurno ćemo tome posvetiti posebnu pažnju jer zapošljavanje i kreiranje novih, kvalitetnih radnih mjesta najbolja je mjera koju možemo implementirati i kao mjeru socijalne politike, ne samo u segmentu rada“, zaključio je ministar.

0 Komentari