Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

MINISTAR DELIĆ DANAS PRIMIO PREDSTAVNIKE SAVEZA UDRUŽENJA CIVILNIH ŽRTAVA RATA I UDRUŽENJE VOJNIH PENZIONERA

  • On 20 Maja, 2023

Predstavnike Saveza udruženja civilnih žrtava rata u FBiH koje okuplja predstavnike pet kantona; Tuzlanskog, Unsko – sanskog, Zeničko – dobojskog, Hercegovačko – neretvanskog i Kantona Sarajevo ministar za rad i socijalnu politiku Adnan Delić primio je danas u zgradi Vlade FBiH.
Zahtijevi koje su iznijeli vezani su za donošenje Zakona koji će regulisati status civilnih žrtava rata, kao i niz drugih izazova o kojima smo razgovarali i koje ćemo nastojati rješavati u toku ovog mandata.

Predstavnici Udruženja vojnih penzionera također su iznijeli svoje probleme s kojima se susreću u ostvarivanju svojih prava, a na nama je da zajedničkim naporima i snagama krenemo u traženje rješenja.

“Žalosna je okolnost što svi ovi ljudi koji su jutros iz različitih kantona došli u Sarajevo da bi razgovorali s ministrom kao prvo uvijek istaknu da je za njih novina da ih neko hoće saslušati, da su dobili priliku da iznesu svoje probleme. Ne mogu a da se ne pitam čiji su se onda interesi štitili svih ovih godina, ako naši vojnici, oni koji su branili ovu zemlju i naše civilne žrtve rata skoro trideset godina čekaju na ostvarenje svojih prava, čekaju na priliku da ih neko čuje i da se odluke donose s njima, a ne bez njih u ime njih”, kazao je ministar, te dodao: “Naša je praksa odluke donositi uvijek sa onima kojih se one tiču. Nikad to ne bude tako da svi dobiju sve ono što svi pojedinačno ili kao grupa želimo, ali uvijek nastojimo da to bude srednje rješenje koje će biti najbliže ostvarenju zajedničkih potreba i interesa.
Na kraju, vjerovatno nećemo riješiti sve nagomilane probleme u našem resoru tokom jednog mandata i nećemo ni obećavati da je to moguće, ali će naša vrata sigurno uvijek biti otvorena da čujemo, da slušamo i pronalazimo rješenja. Da budemo partneri koji će našem društvu vratiti nadu i dostojanstvo; jer na kraju dana bitno je biti i ostati čovjek.”

0 Komentari