Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

PREPORUKE U VEZI ODRŽAVANJA OTVORENIH JAVNIH RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O PODRŠCI PORODICAMA SA DJECOM U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE

  • On 16 Septembra, 2020

Imajući u vidu trenutnu nepovoljnu epidemiološku situaciju uzrokovanu pojavom koronavirusa, kao i činjenicu da bi se, zbog interesa javnosti, na otvorene javne rasprave o Nacrtu Zakona o podršci obiteljima s djecom u Federaciji Bosne i Hercegovine mogao odazvati veći broj ljudi, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ocijenilo je potrebnim dati nekoliko preporuka o načinu organiziranja, odnosno provedbe javnih rasprava na predviđenim lokacijama u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Zenici i Bihaću. S tim u vezi, Ministarstvo preporučuje i sugerira sljedeće:

  1. Svi su se zainteresirani sudionici predmetnih javnih rasprava dužni pridržavati preporuka i naredbi nadležnih kriznih štabova u pogledu poštivanja epidemioloških mjera.
  2. Svi su zainteresirani sudionici dužni koristiti zaštitne maske tijekom boravka u prostorijama u kojima će se održavati predmetne javne rasprave.
  3. Svi su zainteresirani sudionici dužni poštivati socijalnu distancu od minimalno 1,5 m tijekom boravka u prostorijama u kojima će se održavati predmetne javne rasprave.
  4. Zbog zaštite drugih sudionika, ne preporučuje se dolazak na javne rasprave zainteresiranim osobama koje imaju simptome slične gripi, koje su u proteklih četrnaest dana bile u kontaktu s osobama za koje se sumnja ili za koje je utvrđeno da su zaražene koronavirusom, te koje su u prethodnih četrnaest dana putovale u područja s intenzivnom transmisijom koronavirusa.
  5. Zbog smanjenja rizika od zaraze, svim se sudionicima, uključujući i prezentatore Nacrta predmetnog Zakona, preporučuje koncizno i precizno izlaganje kako bi se u što je moguće većoj mjeri skratilo nepotrebno zadržavanje većeg broja osoba u zatvorenom prostoru. S tim u vezi, poželjno je da svi zainteresirani sudionici svoje primjedbe i prijedloge pripreme i u pisanom obliku, te ih uruče prezentatorima na licu mjesta ili ih elektronskim putem dostave Ministarstvu.
  6. Zbog praćenja broja osoba zainteresiranih za fizičko prisustvovanje javnim raspravama na predviđenim lokacijama, potrebno je da se iste blagovremeno prijave gospođi Aldini Selimović Džafo na broj 033 407 368 ili putem e-maila: aldina.selimovic@fmrsp.gov.ba

Kao što je već ranije navedeno, materijale za Javnu raspravu o Nacrtu Zakona o podršci obiteljima s djecom u Federaciji Bosne i Hercegovine moguće je preuzeti s web stranice Ministarstva.

NACRT ZAKONA O PODRŠCI PORODICAMA S DJECOM BOS

NACRT ZAKONA O POTPORI OBITELJIMA S DJECOM HRV

OBRAZAC ZA DOSTAVLJANJE PISMENIH KOMENTARA, PRIMJEDBI, PRIJEDLOGA I SUGESTIJA NA PREDLOŽENI PROPIS

0 Komentari