Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

Otvorenje ljetne terase – nova radna mjesta za osobe sa invaliditetom

  • On 24 Maja, 2013

 

Federalni ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber  rezanjem vrpce svečano je otvorio ljetnu terasu TMP-a, u sklopu multifunkcijonalnog centra  Društva za zapošljavanje slijepih i slabovidnih lica – d.o.o,  u Sarajevu, na adresi Ramiza Salčina br.2.

Projekt uređenja ljetne terase TMP-a odobren je i financiran od Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH.

Vrijednost projekta uređenja ljetne terase TMP-a iznosio je 75.000 KM, koji su osigurani od Fonda za profesionalnu rehabilitaciju. Kroz ovaj projekt su zaposlene četiri osobe sa invaliditetom, a u sljedećem vremenu očekuje se upošljavanje još dviju osoba.

Ministar Čamber na otvaranju terase posebice je istakao probleme osoba sa invaliditetom u njihovom svakodnevnom životu, te naglasio kako se razina svijesti svih građana prema osobama sa invaliditetom moraju  podignuti na što veću razinu kako bismo u konačnici mogli pomoći kroz buduće projekte u otklanjanju svih arhitektonskih barijera za odvijanje normalnog života osoba sa invaliditetom.

Hvala TMP-u i Fondu što ovim projektom realiziraju jedan od naših osnovnih ciljeva , a to je pravo osoba sa invaliditetom na rad i zapošljavanje“, naglasio je ministar Čamber.

Direktor TMP-a Veselin Rebić srdacno se u svom govoru zahvalio Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike, ministru Čamberu i Fondu za profesionalnu rehabilitaciju na ukazanoj pomoći u realizaciji projekta koji će zasigurno pridonijeti poboljšanju uvjeta života osoba sa invaliditetom.

Otvorenje ljetne terase – nova radna mjesta za osobe sa invaliditetom

0 Komentari