Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

Ministar Dr. Jelečević sa Menadžmentom FZ MIO

  • On 13 Novembra, 2009

 

 

Povodom zahtjeva Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, danas je federalni ministar za rad i socijalnu politiku gosp. Dr. Perica Jelečević sa svojim suradnicima, primio predsjedatelja Upravnog odbora gosp. Marinka Petrića i člana gosp. Šefkiju Elezovića, te gosp. Mr. Muhidina Subašića, privremenog ravnatelja i gosp. Ivana Rogića, zamjenika ravnatelja  Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Na sastanku je razgovarano o stanju u Federalnom zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje, o aktivnostima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u svezi osiguravanja sredstava za isplatu mirovina pod povoljnijim uvjetima, kao i mogućnosti održavanja dostignute razine isplata mirovina i mogućim kretanjem u predstojećem razdoblju. Također je razgovarano i o drugim pitanjima koji opterećuju mirovinsko i invalidsko osiguranje u Federaciji Bosne i Hercegovine, a koje je potrebno u narednom periodu riješavati.

Ocjenjeno je da je neophodno sinhronizovano djelovanje Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i Federalnog zavoda za mirovinsko osiguranje, u svezi osiguravanja dostatnih sredstava u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu, za obveze financiranja mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima,  pri čemu je bitno da se u ove aktivnosti ukljući i Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida obranbeno oslobodilačkog rata

Ministar Dr. Jelečević sa Menadžmentom FZ MIO

0 Komentari