Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

ODRŽAN SASTANAK MINISTRA DRLJAČE SA PREDSTAVNICIMA AUSTRIJSKE DELEGACIJE O PITANJIMA PROFESIONALNE REHABILITACIJE

  • On 5 Jula, 2022

Danas je u prostorijama Federalnog ministarstva rada i socijalne politike zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača primio gdin.-a Winfrieda Goeschl iz zavoda za zapošljavanje Beča (AMS Arbeitsmarktservice), gđa.-u Tschann Elizabeth iz socijalnog fonda za Voralberg, gdin. Robert Bacher iz socijalnog fonda Beča i gdin. Oliver Hiller, ataše-a za zadravlje i socijalna pitanja Republike Austrije.

Tokom sastanka sagovornici su razgovarali o pitanjima saradnje iz nadležnosti i djelokruga funkcionisanja i rada Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, posebnu pažnju posvečujući profesionalnoj integraciji osoba sa invaliditetom.

Ministar Drljača je upoznao prisutne sa reformskim aktivnostima koje se provode u ovoj oblasti te potrebi razvijanja i razmjene saradnje kroz pozitivnu praksu u oblasti profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom te nastavka njihovog rada u proizvodnim procesima.

Istaknuta je spremnost za unapređenje saradnje, radi ispunjavanja zajedničkih ciljeva u procesu unapređenja profesionalne integracije osoba sa invaliditetom u Federaciji Bosne i Hercegovine.

0 Komentari