Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

O CENTRIMA ZA SOCIJALNI RAD U JUTARNJEM PROGRAMU TELEVIZIJE N1 GOVORIO POMOĆNIK MINISTRA JUREŠIĆ

  • On 14 Maja, 2023

Centri za socijalni rad bitna su ustanova u životima običnih ljudi, a posebno ranjivih kategorija. No njihova uloga u kriznim situacijama nije bila precizirana, a sve do sada, nisu bili dio štabova civilne zaštite tokom katastrofa i nepogoda. Nakon poplava 2014. godine i pandemije koronavirusa, došli su u fokus. Centri za socijalni rad pet općina u Federacijia Bosne i Hercegovini sada su dio tog sistema. Stručnjaci kažu da bi ovo tokom poplava, požara, zemljotresa i drugih nepogoda moglo spasiti mnoge živote.

O ovoj temi, u jutarnjoj emisiji N1 televizije govorio je pomoćnik ministra iz sektora za socijalnu zaštitu i zaštitu porodice i djece Miroslav Jurešić.

“Centri za socijalni rad bitna su ustanova u životima običnih ljudi, a posebno ranjivih kategorija. No njihova uloga u kriznim situacijama nije bila precizirana, a sve do sada, nisu bili dio štabova civilne zaštite tokom katastrofa i nepogoda. Nakon poplava 2014. godine i pandemije koronavirusa, došli su u fokus. Centri za socijalni rad pet općina u Federacijia Bosne i Hercegovini sada su dio tog sistema. Stručnjaci kažu da bi ovo tokom poplava, požara, zemljotresa i drugih nepogoda moglo spasiti mnoge živote”’ kazao je između ostalog pomoćnik ministra Jurešić.

Cijelu emisiju pogledajte na linku:

0 Komentari