Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

DRLJAČA: ŽELIMO GRADITI DRUŠTVO OTVORENO ZA SVU DJECU

  • On 6 Aprila, 2022

Danas je u organizaciji Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić održana tradicionalna manifestaciju pod nazivom “Sarajevo ljubavi moja”.

Obzirom da se zbog pandemije korona virusa ova manifestacija nije mogla održati prethodne dvije godine, priređen je posebno interesantan i širok zabavni program, uz nastupe i prisustvo pjevača i ličnosti iz javnog i društvenog života Bosne i Hercegovine.

Navedena manifestacija je održana s ciljem podizanja svijesti i inkluzije u društvu, a za 340 štićenika koji JU Zavod Pazarić nazivaju svojim domom, ova manifestacija ima poseban značaj jer se kroz široko druženje i obiman interaktivni program razvija senzibilitet prema djeci i razbijaju predrasude, te se omogućuje prilika da osobe sa poteškoćama u razvoju pokažu kako su i oni vrijedni i talentovani plesači, sportisti, mali i veliki umjetnici i da zaslužuju šansu da budu ravnopravni članovi društvene zajednice.

– Kroz ova druženja radili smo na razvoju tolerancije, razbijanju predrasuda a najveće predrasude su mentalne predrasude u našim glavama, kao i inkluziji djece sa poteškoćama u razvoju u društvene tokove. Želimo graditi društvo otvoreno za svu djecu, u kom će se razvijati njihovi individualni potencijali. Topla riječ i malo ljubavi je najmanje što možemo dati našim prijateljima u Zavodu Pazarić.

Ova današnja priredba predstavlja i simboličan poklon djece Zavoda Pazarić, gradu Sarajevu, na dan Grada Sarajeva – 06. april. Kroz ovu današnju manifestaciju, šaljemo poruku ljubavi prema Gradu Sarajevu, a grad nam, kao u istoimenoj pjesmi tu ljubav vraća i čini nas boljim ljudima. – rekao je Drljača.

 

0 Komentari