Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

DANAS POČINJE “DJEČIJA NEDJELJA”

  • On 7 Oktobra, 2019

Povodom obilježavanja „Dječije nedjelje“, koja se u Federaciji BiH obilježava od u prvoj sedmici oktobra/listopada 2019. godine počev od 07. oktobra 2019. godine, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je donijelo Program obilježavanja „Dječije nedjelje“ u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2019. godinu („Službene novine Federacije BiH“, 48/19).

Cilj istog je podsticanje i organizovanje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unapređenje brige o djeci u Federaciji Bosne i Hercegovine, s tim da će se kantonalnim programima organizovati raznovrsne aktivnosti od strane predškolskih i školskih ustanova, kulturnih institucija, socijalnih i zdravstvenih ustanova i udruženja koje u svom radu pokreću nove inicijative i programe za zadovoljavanje potreba djece.

Kao i prethodnih godina, u periodu od 07. do 13. oktobra/listopada 2019. godine, u Federacije Bosne i Hercegovine će biti organizovane radionice, izložbe dječijih radova, izleti i posjete, sportske i druge aktivnosti na kojima se očekuje učešće velikog broja djece.

U skladu sa Programom obilježavanja „Dječije nedjelje“, otvaranje centralne manifestacije bit će upriličena dana 14. oktobra/listopada (ponedjeljak) u maloj sali Centra za kulturu u Goraždu, sa početkom u 14,00 sati. Centralna manifestacija obilježit će se susretima djece bez roditeljskog staranja smještenih u dječijim selima i ustanovama socijalne zaštite, te predstavljanje zajednica iz kojih dolaze, putem pjesme, plesa, recitacija i drugih izvedbi, a u organizaciji domaćina SOS Dječija sela BiH- Goražde.

Pozivamo Vas da prisustvujete događajima i iste medijski popratite.

0 Komentari