Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

Edukacija stručnih osoba organa starateljstva - posredovanje
Srijeda, 15. 02. 2017

 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je u cilju jačanja/osposobljavanja kapaciteta stručnih osoba organa starateljstva u primjeni odgojnih preporuka izrečenih prema maloljetnicima,  uz saradnju i podršku ostvarenu u okviru projekta „Pravda za svako dijete“ s UNICEF-om BiH i organzacijom Save the Children i predstavnicima Vlade Brčko distrikta BiH, u januaru 2017. godine provelo edukaciju određenog broja stručnih osoba organa starateljstva u oblasti vođenja postupka posredovanja/medijacije u krivičnom postupku.

Opsirnije...
 
MINISTAR DRLJAČA SA PREDSTAVNICIMA SVJETSKE BANKE
Utorak, 14. 02. 2017

 

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača susreo se jučer sa direktoricom Ureda Svjetske banke u Sarajevu Tatianom Proskuryakova i njenim timom u prostorijama ministarstva.

Razgovarali su o predstojećem projektu Svjetske banke „Projekat podrške zapošljavanja u Bosni i Hercegovini „ koji je dogovoren tokom 2016, i koji će se implementirati u periodu od 2017. do 2021. godina. Banka je za ovaj projekat odobrila kredit Bosni i Hercegovini u visini od 50 miliona EUR. Projekat ima dva konkretna cilja, a to su povećanje formalne zaposlenosti u privatnom sektoru putem različitih programa za različite kategorije nezaposlenih i unapređenje usluga posredovanja u zapošljavanju koje pružaju službe za zapošljavanje nezaposlenim osobama i poslodavcima. Planirano je zaposliti više od 37000 ljudi u Bosni i Hercegovini.

Opsirnije...
 
Radionica"Pokaži svoj talenat"
Utorak, 14. 02. 2017

 

Dana 13.02.2017 godine, održana je radionica u okviru projekta „Pokaži svoj talenat“ u prostorijama Centra za zdravo starenje Vrazova.

Opsirnije...
 

 KONTAKT INFO

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike
  Marka Marulića 2
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 33 661 782
Fax: +387 33 255 461
E-mail: Ova email adresa je za�ti�ena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju�ili Javascript