Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O MIRNOM RJEŠAVANJU RADNIH SPOROVA
Četvrtak, 14. 09. 2017

 

Dana 13.09.2017. godine, u zgradi Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u organizaciji Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, održana je Javna rasprava o Nacrtu Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova. Naime, na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine održanoj 01.06.2017. godine, usvojen je zaključak kojim je predlagač ovog zakona zadužen da organizuje i sprovede javnu raspravu. Nakon isteka roka za dostavljanje komentara, primjedbi i sugestija na Nacrt pomenutog zakona u pisanom obliku, održana je i otvorena Javna rasprava, kako bi se omogućilo da što šira zainteresovana javnost da svoj doprinos kvalitenijoj izradi propisa. 

Opsirnije...
 
ODRŽANA ART RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA "MI MOŽEMO"
Utorak, 12. 09. 2017

Juče je u prostorijama sarajevske Kinoteke, u organizaciji JU Zavod Pazarić, uz podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, na čelu sa ministrom i zamjenikom premijera Veskom Drljačom i Federalnog ministarstva turizma i ministricom Editom Đapo održana Art radionica koja se realizira u okviru Projekta „Mi možemo“.

Opsirnije...
 
ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA SAVEZA SLIJEPIH ŠVEDSKE (SRF)
Ponedjeljak, 11. 09. 2017

 

Dana, 08.09.2017. godine je u prostorijama Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, održan sastanak predstavnika Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, na čelu sa pomoćnikom ministra u Sektoru za zaštitu osoba s invaliditetom i zaštitu civilnih žrtava rata, Dobricom Jonjićem i predstavnicima Saveza slijepih Švedske, na čelu sa predsjednikom SRF-a Mr. Håkan Thomsson i Udruženjem slijepih Kantona Sarajevo.

Opsirnije...
 

 KONTAKT INFO

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike
  Marka Marulića 2
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 33 661 782
Fax: +387 33 255 461
E-mail: Ova email adresa je za�ti�ena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju�ili Javascript