Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

Poziv medijima- Najava događaja za I. Međunarodnu konferenciju-

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u suradnji sa Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH, te u koordinaciji Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom“ MOGU, HOĆU, ZNAM“ i Atašea za socijalna pitanja Republike Austrije organizira:          

I. Međunarodnu konferenciju pod nazivomRazvoj sistema profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom u FBiH“,  koja se održava  28-29. studenoga 2013. godine  u hotelu Mogorjelo, u Čapljini, sa početkom u 11 sati.

Konferencija se održava sa ciljem razmjene iskustava, ideja i pozitivnih praksi u svrhu daljnjeg razvoja sistema profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom u FBiH. Konferencijom se želi potaknuti međunarodna suradnja, okupljajući stručnjake iz oblasti profesionalne rehabilitacije, poradi sticanja znanja o suvremenim europskim procesima profesionalne rehabilitacije, koja će doprinjeti procesu izgradnje sistema profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom u FBiH.

Tim povodom, stručnjaci iz zemalja BiH, Hrvatske, Crne Gore, Austrije će održati predavanja iz oblasti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Aktivno učešće u radu konferencije uzet će između ostalog i federalni ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber, direktor Fonda Ivica Marinović, ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, Zavodi za zapošljavanje Republike Hrvatske, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom RH, resorna ministarstva te ostali ključni subjekti iz oblasti profesionalne rehabilitacije.

Napomena: Za sve predstavnike medija, koji iz Sarajeva žele organiziranim putem doći na Konferenciju, omogućen je prevoz, točnije vrijeme i mjesto okupljanja je Sarajevo, četvrtak 28. studenoga ispred Zemaljskog muzeja polazak u 6: 30 sati ujutro. U tom slučaju moilimo vas da se prijavite na  navedene kontakt telefone. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na sljedeće kontakte:  Ova email adresa je zaďż˝tiďż˝ena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuďż˝ili Javascript te telefon 033/717 741, 064/455 67 89, 061/555 839.

Molimo vas da popratite ovaj događaj.