Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

LJETO U ZAVODU DRIN

  • On 11 Augusta, 2023

Život u Zavodu Drin, tokom ljeta, prebukiran je raznim rekreativnim, zabavnim, za mentalno i fizičko zdravlje korisnika, korisnim aktivnostima.

Dakle, svakodnevno, grupe korisnika, na njihovo oduševljenje, a prema njihovim afinitetima,  obradujemo nekim zabavnim aktivnostima, putovanjima, izletima…. Tu je prvenstveno odlazak na more.

Korisnici Zavoda Drin i ove godine uživali su u neumskom suncu.
Tokom mjeseca juna, za njih je organizovano ljetovanje na moru. Sa svojim stručnim voditeljima, određeni broj korisnika, koji su to u mogućnosti, imali su priliku da  uživaju u ljetnim radostima na plažama Neuma. Svake godine kažu da je baš ovo bilo nezaboravno ljetovanje, dani su brzo prolazili, uživali su u kupanju, sunčanju, večernjim izlascima, raznim zabavama na plaži.
Vratili su se puni doživljaja, sa lijepo preplanulom kožom, ali tu  nije kraj. Čekale su ih nove ljetnje radosti na bosanskohercegovačkim jezerima, izleti, kampovanja, obilasci bosanskohercegovačkih gradova, planina, divna druženja…

Tradicionalno, na poziv udruženja “Obrazovanje gradi BiH – Jovan Divjak” jedna grupa je uživala u kampovanju na Boračkom jezeru.

Za to vrijeme, druga grupa se relaksirala na svježem zraku Bjelašnice, zajedno sa korisnicima drugih ustanova i udruženja.

Također, u pratnji voditelja- stručnih radnika, svake sedmice odlaze na izlete u okolici Fojnice, roštilj, vježbe i šetnje u prirodi. Neki su posjećivali Baščaršiju, Pionirsku dolinu, uglavnom je to bila naša mlađa raja. Međutim, imamo i one koji više vole voziti se i obilaziti druge bosanskohercegovačke gradove,  nekada iskoristivši ta putovanja i da posjete svoje porodice i rodbinu. Za korisnike koji nisu u mogućnosti da učestvuju u spomenutim aktivnostima, jer iz nekih razloga ne mogu napustiti Zavod, u parku Zavoda, naša draga Dinka, sa svojom ritmičkom sekcijom organizuje priredbe, tako da pjesme i plesa nikada ne nedostaje.

Sve ove aktivnosti, gledajući sa strane, možda ne izgledaju kao nešto veliko, ali kada po dolasku u Zavod čujete njihove komentare, kada u sobama čujete njihove utiske kako im je bilo, onda shvatite koliko sve to vrijedi. A to i jeste osnovni cilj naših nastojanja, učiniti njihov boravak u Zavodu ljepšim i kvalitetnijim.

(drin.ba)

0 Komentari