Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

DJECA ZAJNA I BERIZ S MINISTROM DELIĆEM NAJAVILA OBILJEŽAVANJE DJEČIJE NEDJELJE

  • On 4 Oktobra, 2024

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike danas je održalo press konferenciju povodom najave obilježavanja Dječije nedjelje 2024. godine, koja će se održati od 07. do 13. oktobra u deset gradova širom Federacije Bosne i Hercegovine. Novinarima su predstojeće obilježavanje Dječije nedjelje predstavili učenici Zajna i Beriz kroz razgovor s federalnim ministrom rada i socijalne politike Adnanom Delićem. 

 

Ove godine, manifestacija će biti održana pod sloganom “Igramo se i sanjamo zajedno”, a cilj je okupiti više od 10.000 djece kroz razne sportske, edukativne i zabavne aktivnosti.

 Ministar Adnan Delić istakao je važnost Dječije nedjelje kao prilike da se sva djeca, bez obzira na razlike, uključe u društvo i uživaju u bezbrižnom djetinjstvu. Poseban naglasak stavljen je na uključivanje djece s invaliditetom, teškoćama u razvoju, te djece bez roditeljskog staranja. 

 

“Želimo poslati poruku da su sva djeca važna i da svakom djetetu treba pružiti priliku da uživa u djetinjstvu, jer djeca su naše najveće bogatstvo”, poručio je ministar Delić.

 

Dječija nedjelja će se realizirati u saradnji sa kantonalnim ministarstvima socijalne politike, okupljenim u Ministarsku koordinaciju, te uz podršku Plazma Sportskih igara mladih, koji će organizovati Karavan dječije radosti. Karavan će posjetiti deset gradova: Livno, Cazin, Sarajevo, Goražde, Kiseljak, Žepče, Tuzla, Orašje, Široki Brijeg i Mostar.

 “Želim da sva naša djeca znaju da je svaki od vas poseban i jedinstven. Vaši osmijesi i snovi su najvažniji za nas odrasle, a naša obaveza je da vam osiguramo sretno i bezbrižno djetinjstvo”, dodao je ministar Delić.

 

Pokrovitelj manifestacije je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, a medijski partneri su RSG radio, Antena i Radio Mix.

 

Vidimo se u jednom od deset gradova Karavana dječije radosti!

 

0 Komentari