Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

NAJAVA PRESS KONFERENCIJE POVODOM OBILJEŽAVANJA DJEČIJE NEDJELJE

  • On 3 Oktobra, 2024

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike organizuje press konferenciju koja će se održati sutra, 4. oktobra 2024. godine, s početkom u 10 sati, u press sali Vlade Federacije BiH.

Ova press konferencija je posebna i neobična u Vladi FBiH jer će po prvi put pitanja postavljati djeca, što im pruža priliku da razgovaraju o svojim pravima, potrebama i izazovima direktno sa ministrom rada i socijalne politike u Vladi FBiH.

U sklopu obilježavanja Dječije nedjelje, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, u saradnji s Ministarskom koordinacijom za oblast socijalne politike i Udruženjem Sportske igre mladih, organizuje karavan dječije radosti pod sloganom “Igramo se i sanjamo zajedno.” Karavan će obići deset kantona, uključujući deset različitih gradova, i obuhvatiti više od 10.000 djece širom Federacije BiH. Poseban fokus bit će na uključivanju djece iz ruralnih područja, kako bi se što više djece moglo radovati i uživati sa svojim vršnjacima.

Pozivamo sve medijske kuće da prisustvuju ovom značajnom događaju i podrže Karavan dječije radosti koja stavlja djecu u središte pažnje tokom trajanja ove manifestacije.

 

0 Komentari