Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

MINISTAR DELIĆ OTVORIO 14. SPORTSKE IGRE OAZA: NE POSTOJI PREPREKA KOJA SE NE MOŽE SAVLADATI UZ ODLUČNOST I PODRŠKU ZAJEDNICE

  • On 26 Septembra, 2024

Danas su u Sarajevu svečano otvorene 14. Sportske igre Oaze, manifestacija koja okuplja osobe s poteškoćama u razvoju, a koja ima za cilj promoviranje sporta, inkluzije i jednakih mogućnosti za sve. Otvaranje igara ove godine upriličio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić ističući važnost ovakvih događaja za integraciju i osnaživanje osoba sa poteškoćama.

“Ne postoji prepreka koja se ne može savladati ako smo dovoljno odlučni i ako imamo podršku zajednice i društva. Naš Ismail Barlov najbolji je primjer da ništa nije nemoguće i da su snovi ostvarivi. Njegov uspjeh inspiracija je za sve nas i dokaz da uz trud, volju i podršku možemo postići velike stvari,” kazao je ministar Delić prilikom otvaranja.

Među ovogodišnjim takmičarima nalaze se i korisnici federalnih ustanova socijalnog zbrinjavanja Drin, Bakovići i Pazarić, što dodatno naglašava značaj ove manifestacije u kontekstu socijalne inkluzije i ravnopravnosti djece i osoba koje žive u ustanovama trajnog socijalnog zbrinjavanja.
“Sportske igre Oaze su prilika da pokažemo kako sport može biti most koji povezuje ljude i ruši sve barijere. S moje strane mogu obećati da ćemo u uvijek stajati uz ovakve inicijative jer one pokazuju koliko je važno pružiti priliku svakom pojedincu da se izrazi i osjeti dijelom zajednice,” dodao je Delić.

Ove godine, Igre okupljaju takmičare iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine i regije koji će se takmičiti u brojnim sportskim disciplinama, promovirajući vrijednosti zajedništva, inkluzije i jednakih mogućnosti za sve.

 

0 Komentari