Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

MINISTAR DELIĆ POTPISAO UGOVORE VRIJEDNE 2 MILIONA KM ZA INFRASTUKTURANA ULAGANJA U CENTRIMA ZA SOCIJALNI RAD

  • On 30 Augusta, 2024

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je danas sa direktorima četrdeset i dva centra za socijalni rad ugovore o sufinansiranju infrastrukturnih projekata.

 Za ovo sufinansiranje obezbijeđena su sredstva u okviru programa “Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima”, ukupnog iznosa 2.000.000 KM.

 “Ovo je, uz prethodna dva miliona obezbijeđena za jačanje ljudskih kapaciteta u centrima za socijalni rad, još jedan novi program s kojim nastojimo zajedno za osnivačima centara za socijalni rad raditi na poboljšanju infrastrukture i opremanja centara za socijalni rad i javnih ustanova socijalne zaštite širom Federacije Bosne i Hercegovine”, izjavio je nakon potpisivanja ugovora ministar Delić. 

 Raspodjela ovih sredstava realizirana je u tri kategorije i to 289.059,70 KM za ulaganja u infrastrukturu centara za socijalni rad kako bi se osigurali kvalitetniji uslovi rada zaposlenika i boravka korisnika, 789.547,06 KM za adaptaciju i 

uređenje postojećih objekata, te 921.393,24 KM za izgradnju potpuno novih objekata za one centre koji su predali projektnu dokumentaciju s ovom namjenom. 

 Ovim programom Federalno ministarstvo rada i socijalne politike nastavlja aktivno raditi na poboljšanju uslova rada i kvaliteta usluga koje pružaju centri za socijalni rad i druge ustanove socijalne zaštite, a sve s ciljem stvaranja boljih uslova za korisnike socijalnih usluga diljem Federacije Bosne i Hercegovine. 

 

Ovogodišnjim budžetom Federalnog ministarstva rada omogućeno je ukupno 4.000.000 KM za jačanje kapaciteta centara za socijalni rad, uključujući sve vidove podrške, kako one za redovno poslovanje i rješavanje upravnih postupaka koji proizilaze iz federalnih propisa, tako i za kapitalne projekte kojima je cilj popraviti opće stanje centara za socijalni rad u Federaciji. 

0 Komentari