Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

FEDERALNO MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNE POLITIKE ORGANIZUJE JAVNU RASPRAVU O NACRTU ZAKONA O SOCIJALNIM USLUGAMA

  • On 2 Augusta, 2024

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike najavljuje početak javne rasprave o Nacrtu Zakona o socijalnim uslugama u Federaciji Bosne i Hercegovine. Javna rasprava trajat će 120 dana, počevši od danas, 2. augusta 2024. godine.

Ovaj zakon predstavlja prvi zakon ovog tipa na nivou Federacije Bosne i Hercegovine koji će regulisati pružatelje socijalnih usluga i modele socijalnih usluga u cijeloj Federaciji. Njime se prepoznaje i ističe sedam sveobuhvatnih načela kvaliteta socijalnih usluga i to dostupnost, pristupačnost, priuštivost, usmjerenost na korisnika, sveobuhvatnost, kontinuiranost i usmjerenost na rezultate.

Ukupni cilj Zakona o socijalnim uslugama FBiH je unaprijediti kvaliteta života najranjivijih članova društva kroz pružanje socijalnih usluga i podrške, zaštitu prava te promicanje socijalne inkluzije i jednakosti.

Pozivamo sve zainteresirane strane da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u oblikovanju ovog značajnog zakona koji će donijeti pozitivan pomak u našoj zajednici, saopćeno je danas iz resornog ministarstva.

Sva neophodna uputstva o učešću u javnoj raspravi dostupna su na LINKU.

0 Komentari