Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

U USTANOVI PAZARIĆ UGRAĐUJE SE VIDEO NADZOR

  • On 31 Jula, 2024

Poboljšanje sigurnosnih uslova u Ustanovi Pazarić kroz ugradnju video nadzora i vatrodojave još je jedan od koraka koje Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u saradnji sa Upravom Ustanove poduzima kako bi se unaprijedila zaštita i sigurnost korisnika i zaposlenih u Ustanovi, saopćeno je danas iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Naime, federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić nedavno je potpisao sa direktorima federalnih ustanova socijalne zaštite ugovore o načinu korištenja odobrenih sredstava s pozicije kapitalnih transfera u 2023. godini čime je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obezbijedilo finansijsku podršku za realizaciju nekoliko projektnih aktivnosti u pet svojih ustanova, među kojima su i nabavka i ugradnja video nadzora i vatrodojave u objektima Resnik i Ramići, odjeljenjima Ustanove Pazarić, te zamjena podnih obloga u paviljonima dva i tri u šest objekata u kojima borave djeca.

Vrijednost ovih aktivnosti je nešto više od 150.670,54 KM. Očekuje se da će ugradnja video nadzora i vatrodojave biti završena već u prvoj polovini augusta, kao i postavljanje novih podova.

Realizacijom ovih projektnih aktivnosti Ustanova Pazarić, uz podršku resornog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, nastavlja sa stvaranjem kvalitetnijih uslova života i rada u Ustanovi.

Na prvom mjestu nam je povećanje stepena sigurnosti i zaštite korisnika i zaposlenih, a samim tim i unaprjeđenje ukupnog kvaliteta usluga koje Ustanova pruža, saopćeno je iz resornog ministarstva.

 

0 Komentari