Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

ODRŽANE JUBILARNE 20. SPORTSKE IGRE OSOBA SA INVALIDITETOM U ZENICI

  • On 21 Juna, 2024

U organizaciji Federalnog Saveza paraplegičara i oboljelih od dječje paralize, danas su u Zenici održane jubilarne 20. sportske igre osoba sa invaliditetom. Ovaj značajan događaj okupio je sportiste i predstavnike iz Bosne i Hercegovine, kao i takmičare iz Republike Slovenije, Republike Crne Gore i Republike Srbije.

Takmičari su se natjecali u različitim trkačkim i bacačkim atletskim disciplinama pokazujući izvanrednu snagu, upornost i sportski duh.

Svečani defile sportista uljepšale su mažoretkinje iz Novog Travnika, kao i mladi karatisti iz Zenice koji su svojim nastupima doprinijeli svečanoj atmosferi događaja.

Na početku manifestacije prisutne su pozdravili dr. Mirsad Muftić, predsjednik Upravnog odbora Saveza paraplegičara, Dobrica Jonjić pomoćnik federalnog ministra rada i socijalne politike, te resorni kantonalni ministar Antonio Šimunović i premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić. Njihova podrška i prisustvo dodatno su istaknuli značaj ovih igara za zajednicu i sve učesnike.

 

0 Komentari