Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

ZAHVALNICA MINISTRU DRLJAČI NA PODRŠCI OSOBAMA SA INVALIDITETOM

  • Datum: 6 Decembra, 2021

Predsjednik Udruženja invalidnih i bolesnih osoba “Ruka podrške”, Almir Išerić, uručio je danas u prostorijama Vlade FBiH u Sarajevu zahvalnicu federalnom ministru rada i socijalne politike Vesku Drljači (SBB), povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Išerić je istakao dugogodišnju dobru saradnju i podršku Ministarstva, te je podsjetio da je Ministarstvo, između ostalog, pomoglo kupovinu kombi vozila za prevoz članova Udruženja “Ruka podrške”.

Inače, Udruženje je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježilo u petak u Hadžićima, mirnom šetnjom i  polaganjem cvijeća, a održan je i seminar o položaju osoba sa invaliditetom, uz podršku Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Seminaru je prisustvovao i obratio se Anes Krivić, savjetnik zamjenika premijera i ministra rada i socijalne politike FBiH Veska Drljače.

Članovima Udruženja u obilježavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom priključili su se i brojni predstavnici udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom, Esad Delić, predstavnik Saveza RVI FBiH, Almaz Kulović, predstavnik Saveza slijepih osoba FBiH, Ekrem Julardžija iz Saveza RVI ZDK, predstavnici Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zaposljavanje osoba sa invaliditetom, Hamdo Ejubović, načelnik općine Hadžići, Eldar Čomor, zastupnik u Parlamentu FBiH, Senad Goralija, predstavnik sportskog saveza OSI ZDK, Amerisa Ahmetovi iz Udruženja civilnih žrtava rata, te brojni drugi zvaničnici.

0 Komentari