Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

“SAOPĆENJE ZA MEDIJE POVODOM OBILJEŽAVANJA „DJEČIJE NEDJELJE“

  • On 30 Septembra, 2022

SAOPĆENJE ZA MEDIJE POVODOM OBILJEŽAVANJA

„DJEČIJE NEDJELJE

Povodom obilježavanja „Dječije nedjelje“, koja se u Federaciji BiH obilježava u prvoj sedmici mjeseca oktobra, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je donijelo Program obilježavanja „Dječije nedjelje“ u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2022. godinu („Službene novine Federacije BiH“, 71/22).

 

U 2022. godini “Dječija nedjelja” će se obilježiti u periodu od 03. do 09. oktobra. Cilj „Dječije nedjelje“ je podsticanje i organizovanje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unapređenje brige o djeci u Federaciji BiH, a kroz kantonalne programe će biti organizovane raznovrsne aktivnosti.

 

Imajući u vidu nepovoljnu epidemiološku situaciju uzrokovanu pojavom koronavirusa, svi potencijalni organizatori i implementatori aktivnosti za obilježavanje “Dječije nedjelje” dužni su se pridržavati zdravstveno-epidemioloških preporuka i naredbi nadležnih institucija.

 

Federalno ministarstvo će s pozicije Tekućeg transfera neprofitnim organizacijama – Dječija nedjelja dodijeliti novčane nagrade nadarenim đacima i studentima bez oba roditelja ili iz socijalno ugroženih porodica, prijavljenim od strane nadležnih centara za socijalni rad, odnosno općinskih službi socijalne zaštite.

0 Komentari