Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

POTPISANI UGOVORI SA NADARENIM ĐACIMA I STUDENTIMA U OKVIRU DJEČIJE NEDELJE

  • Datum: 21 Oktobra, 2020

Dana 21.10.2020. godine Federalno ministarstvo rada i socijalne politike upriličilo je potpisivanje Ugovora sa nadarenim đacima i studentima u okviru manifestacija Dječje nedelje.

 

Tom prilikom svim prisutnima se obratio ministar Federalnog ministarstva rada i socijalne politike Vesko Drljača koji je istakao da mu je čast i zadovoljstvo vidjeti ovakvo mlade, ambiciozne, pametne i nadarene mlade ljude.

Prve sedmice mjeseca oktobra, obilježava se sad već tradicionalna manifestacija “Dječija nedjelja”

Cilj ove manifestacije je: poticanje i organiziranje raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih promoviranju Konvencije o pravima djeteta,   te poduzimanje drugih mjera i akcija za unapređenje razvoja brige o djeci, kao i njihovog efikasijeg odgoja, obrazovanja i inkluzije, uključujući i djecu koja izlaze iz sistema javne brige.

Za ovu godinu osiguran je novčani iznos od 40.000,00 KM, s tim da je iznosu od 30.000,00 KM planiran za novčanu nagradu nadarenim đacima ili studentima bez oba roditelja ili iz socijalno ugroženih porodica

Nakon provedenog Poziva za nominiranje kandidata, Ministarstvo je, izabralo upravo Vas, da Vas nagradi, ali i motiviše da nastavite praviti izvanredne rezultate koji će omogućiti da sutra budete stručnjaci i lideri u svim oblastima društvenog života

Poznato Vam je da se pravi uspjeh postiže korak po korak.

Potrebno je obrazovanje, zalaganje, upornost i strpljenje, a ja sam uvjeren da je to zajednički cilj svakog od Vas, bez obzira zanimanje kojim se želite baviti.

Ono što Vas razlikuje od Vaših vršnjaka jeste upravo vjerovanje da znanje i životni uspjeh zahtjeva dodatni rad i učenje. Uspjeh je plod upravo tog rada, motivacije i neprekidne borbe, ali i povremenih padova, i dodatnih napora, sa kojima se svi mi suočavamo.

U prethodnom periodu ste pokazali da ste marljivi i vrijedni, ukoliko nastavite sa istim intenzitetom i angažmanom kao do sada, uspjeh sigurno neće izostati.

Uzimajući u obzir rezultate koje ste već sada postigli, a o kojima su me moji saradnici detaljno izvijestili, jasno je da ste izabrali put onih koji će sutra Bosnu u Hercegovinu graditi.

Lično osjećam zadovoljstvo, zato što Bosna i Hercegovina ima ogroman kreativni potencijal, jer ste upravo Vi garant da će Bosna i Hercegovina u budućnosti naći svoje mjesto u društvu prosperitetnih zemalja.

Na kraju ministar je naglasio:

Želim Vam da nastavite vrijedno raditi, jer Vaš naporan rad, siguran sam da neće biti uzalud, a mi smo tu da Vaš rad prepoznamo i podržimo.

0 Komentari