Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

OBEZBJEĐENA SREDSTAVA HIGIJENSKO ZDRAVSTVENE ZAŠTITE ZA ZAVODE

  • On 27 Marta, 2020

Svjesni težine trenutne situacije uzrokovane pojavom korona virusa te proglašenja pandemije, Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH pruža punu podršku direktorima, upravi i uposlenicima zavoda socijalne zaštite u cijeloj FBiH, pri provođenju preventivnih mjera zaštite u borbi protiv ove pandemije.

U cilju zaštite štićenika zavoda, koji predstavljaju najugroženiju kategoriju stanovništva kojima je neophodan posebna pažnja,  kao i uposlenika koji u ovim teškim trenucima brinu o njima Ministarstvo je u saradnji sa Pomozi.ba, Civilnom zaštitom FBiH i Crvenim križom  obezbjedilo donacije sanitarno higijenskih potrepština za zavode: Drin, Bakovići, Pazarić, Hum Sarajevo i Ustanove iz djelokruga socijalne zaštite – Ljubuški, koje su ovom trenutku neophodne kako bi osigurao što kvalitetniji nivo preventivnog djelovanja u cilju zaštite štićenika i uposlenika.

U sklopu vanrednih aktivnosti izazvanih pandemijom, Ministar Drljača je danas obišao zavode Drin, Bakovići i Pazarić i tom prilikom im i uručio sredstva higijensko sanitarne zaštite koja su donirana u saradnji sa našim partnerom Pomozi.ba, te ih informisao o daljnjim aktivnostima i kontinuitetu pružanja pomoći i brige od strane Ministarstva i naših partnera.

Također tom prilikom Ministar Drljača je od strane direktora upoznat o trenutnom stanju, problemima i poduzetim mjerama u cilju preventivnog djelovanja sprečavanja širenja zaraze kao i problemima koji su proizašli iz trenutne situacije.

Ministar je izrazio zadovoljstvo o poduzetim i planiranim aktivnostima i mjerama, obzirom da postoji realna bojazan od širenja pandemije korona virusa.

Svjesni da ulazimo u jedan neizvjesan i rizičan period koji je pred nama,  svi smo u obavezi da poduzmemo sve moguće aktivnosti i mjere u cilju zaštite štićenika i uposlenika zavoda.

0 Komentari