Tel: 387 (33) 650 685  Fax: +387 33 255 461  Mail: info@fmrsp.gov.ba

MINISTAR DRLJAČA POSJETIO CENTAR “VLADIMIR NAZOR” U SARAJEVU

  • Datum: 22 Novembra, 2021

Danas je zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike, Vesko Drljača sa saradnicima posjetio Centar “Vladimir Nazor” u Sarajevu. Tom prilikom direktorica Maida Idrizović detaljno je upoznala ministara Drljaču sa aktuelnom situacijom i problemima u Centru.

“Jedan od kriterija utvrđivanja kvaliteta našeg društva, ogleda se i u tome koliko brinemo o osjetljivim i ranjivim kategorijama. Često, kao pojedinci postavljamo sebi pitanje da li smo učinili dovoljno i šta još možemo učiniti da pomognemo ovoj izuzetno osjetljivoj kategoriji djece i omladine. Kako da unaprijedimo rad ovih centara, kako da se o njihovim problemima više govori”, poručio je ministar Drljača.

Direktorica Idrizović izrazila je zahvalnost zbog posjete Ministra i na uručenoj donaciji, a koja će biti iskorištena za nabavku specijaliziranih didaktičkih sredstava za rad sa učenicima Centra.

Nakon druženja sa djecom i izvedene priredbe Ministar je iskoristio priliku te obišao Centar i tom prilikom posebno posjetio slanu sobu, senzornu sobu, radionicu i pripadajuće učionice.

Centar Vladimir Nazor je ustanova koja ima podršku Federalog ministarstvo rada i socijalne politike, sa ciljem poboljšanja uslova odvijanja svih aktivnosti koje podrazumjevaju odgoj i obrazovanje ranjivih kategorije našeg društva.

0 Komentari