Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

POSJETA NARODNOJ KUHINJI STARI GRAD

Danas su zamjenik premijera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i ministar rada i socijalne politike, Vesko Drljača, federalna ministrica okoliša i turizma, Edita Đapo i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Amela Dautbegović upriličili posjetu Narodnoj kuhinji „Stari Grad“, a gdje ih je dočekala Zilha Šeta, u narodu poznata kao „tetka Zilha“.

Posjeta je organizovana sa ciljem upoznavanja resornih ministara o radu Narodne kuhinje ali i razgovora o modalitetima i načinima kako da se u budućnosti još više pomogne rad ove humanitarne ustanove.

Ovom prilikom tetka Zilha je izjavila: „Ovu priliku koristim da se prije svega zahvalim našim cjenjenim gostima koji su danas posjetili Narodnu kuhinju „Stari Grad“. Ova posjeta predstavlja prvu ovakvu posjetu koja je upriličena od strane predstavnika Federalnih institucija u 25 godina postojanja Narodne kuhinje. Koristim priliku da se zahvalim kako kantonalnom tako i resornom federalnom ministarstvu za svu pomoć koju su nam pružili u posljednjih par godina.“

„Od strane ministarstva je prepoznat veliki humani rad i nesebičnost koju tetka Zilha daje u svom radu svim građanima ne samo grada Sarajeva, nego cijele Bosne i Hercegovine, te u vezi sa navedenim u protekloj godini su odbrena sredstva u iznosu od 30.000,00 KM kroz Projekat kojim je Narodna kuhinja „Stari grad“ aplicirala prema Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike, te je intencija i želja da se saradnja nastavi i u narednim godinama kroz realizaciju novih projekata“, kazao je Drljača.

Nakon sastanka ministar Drljača je iskoristio vrijeme da prošeta najpopularnijom Sarajevskom ulicom, Ferhadijom, te da porazgovara sa mnogobrojnim građanima.