Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMJEVANJU

Danas su zamjenik premijera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i ministar rada i socijalne politike, Vesko Drljača i direktor njemačke humanitarne organizacije ASB, Elmir Bojadžić u prostorijama Federalnog ministarstva rada i socijalne politike potpisali Memorandum o razumijevanju između ministarstva i njemačke humanitarne organizacije ASB, kojim su definirana prava i obaveze vezana za realizaciju projekta „ Inicijativa za socijalnu dimenziju europskih integracija“, koji ASB realizira na području cijele regije zapadnog Balkana.

Projekat je usmjeren na stručno i materijalno ojačavanje centara za socijalni rad kao ključnih karika socijalne infrastrukture. U Federacij Bosne i Hercegovine projektom će biti obuhvaćeno sedam centara po izboru federalnih i kantonalnih resornih institucija, a prednost će imati centri za socijalni rad iz siromašnijih općina sa područja cijele Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Prilikom potpisivanja ministar Drljača je istakao da se radi o jako značajnoj saradnji te da samo potpisivanje Memoranduma predstavlja način da se iskaže dobra volja i senzibilitet za rješavanje problema u centrima za socijalni rad koji rade u otežanim uslovima.

ASB je organizacija sa dugom tradicijom i iskustvom djelovanja na ovim prostorima, a kroz svoje projekte do sada je u regiju investirala više od stotinu miliona eura, pa se s pravom mnogo očekuje i od navedenog projekta.