Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA SVJETSKE BANKE

Zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača sastao se danas s delegacijom Svjetske banke koju je upoznao o najvažnijim aktivnostima koje ovo ministarstvo preduzima u oblasti Projekta, Sporazuma o zajmu (Projekt podrške zapošljavanju) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Glavna tema razgovora bila je upoznavanje sa, do sada, urađenim poslovima kao što je kompletiranje Implementacone jedinice, usvajanje prvog kvartalnog izvještaja Projekta na sjednici Vlade FBiH, formiranje Upravnog odbora Projekta podrške zapošljavanja, kao i sve ostale prateće poslove u skladu sa gore navedenim.

Također, istaknuto je da je retroaktivni dio projekta u fazi finalizacije, odnosno završen je pregled dokumentacije, monitoring i izvještaj, te sljedi povlačenje sredstava prema Federalnom ministarstvu finansija u iznosu od 5,1 milion Eura.

Zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Drljača zahvalio se predstavnicima Svjetske banke na posjeti i iskazao uvjerenje da će dosadašnja uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti na obostrano zadovoljstvo.