Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

ŠTIĆENICI JAVNIH USTANOVA NA ZIMOVANJU

Zamjenik premijera i ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, ambasador Turske u Bosni i Hercegovini Njegova ekslencija gospodin Haldun Koš, direktor TIKA-e u Bosni i Hercegovini gospodin Omer Faruk i generalni direktor Zirat Bank u Bosni i Hercegovini, gospodin Ali Riza Akbaš, danas su u hotelu „Bjelašnica“ na olimpijskoj planini Bjelašnica, učestvovali u druženju sa štićenicima Federalnih javnih ustanova koje brinu o osobama sa poteškoćama u razvoju.

Obraćajući se prisutnima ministar Drljača je izrazio nadu da su svi, koji koristite blagodati naše olimpijske planine Bjalašnice i zimske čarolije koja je okružuje, zadovoljni ambijentom u kome su smješteni i gdje provode ove zimske dane. 

- Također, želim istaći da Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i ovim gestom želi da pošalje poruku da ste vi, djeca naših javni ustanova, naš prioritet i da ćemo učiniti sve da ovaj boravak ostane upamćen u jednom lijepom sjećanju i da je ovo nastavak aktivnosti u organizovanju zajedničkih druženja koja će se provoditi i ubuduće. – rekao je Drljača.

 

Ministar Drljača je iskoristio priliku da se zahvali svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, a naročitu zahvalnost je uputio prema Zirat Banci, koja se odazvala i učestvuje u realizaciji projekata koji se tiču javnih ustanova iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Na kraju, svi pristuni su pozvani na zajednički obilazak Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću gdje su se detaljnije upoznali o radu i aktivnostima ove ustanove.