Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

U PETAK PROJEKAT INKLUZIJE I SOCIJALIZACIJE DJECE SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU

 

Zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača u petak, 17.10.2017. godine, s početkom u 10:15 sati, u organizaciji Javne ustanove za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, te uz podršku Nogometnog saveza BiH u prostorijama sportske dvorane „Vistafon“, ce otvoriti turnir u malom nogometu pod nazivom “UNIFIED - Sportom gradimo mostove prijateljstva".

Inače, turnir predstavlja nastavak projakata kojim Federalno ministarstvo rada i socijalne politike na čelu sa resornim ministrom daje podršku, a koji za cilj ima što jaču i snažniju socijalizaciju i inkluziju djece sa poteškoćama u razvoju. Sama činjenica da će ekipe učesnice doći iz svih krajeva Federacije BiH, te da se djeca mjesecima spremaju i sa velikim nestrpljenjem očekuju navedeni događaj, govori koliko su bitni projekti ovakvog tipa.

Također, bitno je napomenuti da će osim predstavnika ustanova koje se bave radom sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju, svoje učešće uzeti i predstavnici srednjih škola čime će socijalizacija i inkluzija biti u potpunosti zastupljene.

Koristimo priliku da pozovemo sve zainteresovane, da svojim prisustvom uveličaju navedeni događaj, a predstavnike medija da izvještavanjem doprinesu socijalizaciji i inkluziji djece, odnosno da im zajednickim snagama kroz poslove kojima se bavimo pružimo doprinos i omogućimo jednake prilike za učešće u svim životnim i društvenim procesima.