Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

ODRŽANA ART RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA "MI MOŽEMO"

Juče je u prostorijama sarajevske Kinoteke, u organizaciji JU Zavod Pazarić, uz podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, na čelu sa ministrom i zamjenikom premijera Veskom Drljačom i Federalnog ministarstva turizma i ministricom Editom Đapo održana Art radionica koja se realizira u okviru Projekta „Mi možemo“.

Korisnici JU Zavoda Pazarić zajedno sa prijateljima iz JU Zavoda Drin, Doma Nahorevo, učenicima OŠ „Hasan Kikić“ i „ OŠ “ Safet beg Bašagić“, mališanima SOS dječijeg sela, i volonterima UG „Game Zone“ pokazali su kako to oni vješto izrađuju slike tehnikom reljef na foliji, tapiserije i vaze od gline, kako slikaju, crtaju.

 

Uz druženje sa učesnicima Radionice istaknut je značaj organiziranja ovih vidova druženja koji doprinose socijalizaciji ljudi sa poteškoćama u razvoju. Nakon završetka kreativnog djela druženja na poziv ministra Drljače i ministrice Đapo, vesela grupa članova Radionice iz JU Zavoda Pazarić prošetala je Baščaršijom te provela vrijeme u druženju i razgovoru sa majstorima starih zanatskih zanimanja.

 

Pored sarajevske Kinoteke, gdje su brojni veliki i mali talenti pokazali svoje stavralačko umijeće, slične radionice će se tokom septembra održati i u Mostaru, Počitelju i Goraždu.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike iskazuje ogromnu zahvalnost svima koji su učešćem ili posjetom učinili razigranijom i šarenijom održanu Radionicu.