Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

DONIJELI SMO PROPISE KOJI ČINE SUŠTINU REFORMSKE AGENDE
Srijeda, 03. 10. 2018

Ministar rada i socijalne politike u Vladi Federacije BiH Vesko Drljača je imenovan krajem oktobra 2015. godine, kao jedan od četiri ministar koji su imenovani ispred Saveza za bolju budućnost BiH nakon što se Demokratska fronta povukla. Ministar je zadovoljan što su za njegovog mandata doneseni propisi koji čine suštinu reformske agende (Zakon o radu i Zakon o PIO), te pokrenut socijalni dijalog za koji kaže da je imao i određene krizne periode.

Opsirnije...
 
ZAVOD ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU STUDENATA UNSA DOBIO MEDICINSKU OPREMU
Srijeda, 03. 10. 2018

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, zajedno sa Institutom za medicinsko vještačenje danas je Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Sarajevu uručilo kompletnu laboratoriju i mobilni EKG aparat.

Opsirnije...
 
NAJAVA DOGAĐAJA: URUČENJE MEDICINSKE OPREME JUKS ZAVOD ZA ZADRAVSTVENU ZAŠTITU STUDENATA UNSA
Utorak, 02. 10. 2018

Dana, 03. oktobra 2018. godine sa početkom u 10 sati zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike, Vesko Drljača izvršit će predaju medicinske opreme Javnoj ustanovi Kantona Sarajevo Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Sarajevu. Uručenje medicinske opreme će se izvršiti u prostorijama Zavoda, na adresi Patriotske lige 36, Sarajevo.

Naime, Institut za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja uz prethodno pribavljenu saglasnost Federalnog ministarstva rada i socijalne politike donio je Odluku o doniranju medicinske opreme čija vrijednost se procjenjuje cca. 40-tak hiljada KM te u vezi sa tim će biti i izvršena primopredaja iste.

Molimo da medijski pratite navedeni događaj!

 
DANAS POČINJE "DJEČIJA NEDJELJA"
Ponedjeljak, 01. 10. 2018

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je donijelo Program održavanja “Dječije nedjelje”, koja se u Federaciji BiH obilježava od 1. do 7. oktobra/listopada 2018. godine.
 
Cilj je podsticanje i organizovanje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unapređenje brige o djeci u Federaciji BiH, s tim da će i kantonalnim programima biti organizovane raznovrsne aktivnosti predškolskih i školskih, socijalnih i zdravstvenih ustanova i udruženja, kao i kulturnih institucija, koje svojim radom pokreću nove inicijative i programe za zadovoljavanje potreba djece.
 
U skladu s Programom obilježavanja “Dječije nedjelje”, centralna manifestacije bit će upriličena u petak, 5. oktobra/listopada u Gradskoj dvorani u sklopu Srednje škole u Kiseljaku, s početkom u 17 sati.
 
Kao i prethodnih godina, tradicionalni susreti će, uz podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, biti održani od 5. do 7.oktobra/listopada 2018. godine, a bit će organizovane radionice, izložbe dječijih radova, izleti i posjete, sportske i druge aktivnosti na kojima se očekuje veliki broj djece iz domova za nezbrinutu djecu s područja Federacije BiH.
 
Centralna manifestacija bit će obilježena susretima djece bez roditeljskog staranja smještene u dječijim selima i ustanovama socijalne zaštite, te predstavljanjem zajednica iz kojih dolaze, putem pjesme, plesa, dramskih djela, recitacija i drugih izvedbi, a u organizaciji domaćina - Udruge za razvoj hraniteljstva, zaštitu djece i obitelji “Suncokret” iz Kiseljaka, saopćilo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike. 

 
«« Poďż˝etak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeďż˝a » Kraj »»

Stranice 1 - 19 od 378