Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

ČESTITKA POVODOM JEVREJSKOG PRAZNIKA HANUKE
Ponedjeljak, 03. 12. 2018

Zamjenik premijera Federacije Bosne i Hercegovine i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača čestitao je, uime uposlenika Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i svoje lično, praznik Hanuku pripadnicima Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini.

"Povodom nastupajućeg praznika svjetlosti – Hanuke u ime uposlenika Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i svoje lično ime, svim pripadnicima jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke sa željom da naredne dane provedete u zdravlju, miru, uzajamnom poštovanju i sreći, zajedno sa svojim porodicama i prijateljima. Bogatsvo različitosti su sastavni dio naše historije, što treba da nam služi kao putokaz u gradnji svijetlije i bolje budućnosti. Hag Hanuka Sameah!"

 
OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM
Ponedjeljak, 03. 12. 2018

Povodom 3. decembra  - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, danas je u organizaciji zamjenika premijera i federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače upriličen prijem za predstavnike organizacija osoba sa invaliditetom.

Opsirnije...
 
25. i 26. NOVEMBAR - NERADNI DAN
Petak, 16. 11. 2018

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine (“Službeni list RBiH”, broj: 9/95), propisano da je 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine državni praznik i da je to neradni dan. S obzirom da 25. novembar ove godine pada u nedjelju, a imajući u vidu značaj Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, te da je riječ o jubilarnoj, 75. godišnjici ovog historijski važnog događaja, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na svojoj sjednici održanoj 15.11.2018. godine, donijela Odluku o proglašenju 26. novembra 2018. godine, neradnim danom u Federaciji Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi, a povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, nedjelja 25. i ponedjeljak 26. novembar 2018. godine, su neradni dani, te na ove dane državni organi, preduzeća i druga pravna lica neće raditi.

 
USVOJENE IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O RADU FEDERACIJE BiH
Srijeda, 14. 11. 2018

Ovim putem obavještavamo javnost da je Parlament Federacije Bosne i Hercegovine usvojio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o radu koji je objavljen u „Službenim novinama Federacije BiH“, broj: 89/18 od 09.11.2018. godine i da stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja.

Tekst Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu možete pročitati OVDJE.

 
«« Poďż˝etak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeďż˝a » Kraj »»

Stranice 1 - 19 od 386