Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - LJETNO RAČUNANJE VREMENA
Utorak, 21. 03. 2017

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o računanju vremena ("Službene novine Federacije BiH" broj 24/97 i 50/03), propisano da ljetno računanje vremena počinje posljednje nedjelje u martu, tako što će se, pomjeranjem za 60 minuta unaprijed, vrijeme u 2 sata 00 minuta 00 sekundi računati kao 3 sata 00 minuta i 00 sekundi.

Shodno navedenom, obavještavamo javnost da ljetno računanje vremena počinje u nedelju, 26.03.2017. godine, pomjeranjem za jedan sat unaprijed, na način da će se vrijeme u 2 sata 00 minuta i 00 sekundi računati kao 3 sata 00 minuta i 00 sekundi.

 
POZIV ZA JAVNU RASPRAVU O NACRTU ZAKONA O ŠTRAJKU
Utorak, 21. 03. 2017

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike pokrenulo je aktivnosti na izradi novog Zakona o štrajku.

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prihvatio je na svojoj 17. sjednici od 09.02.2017. godine Nacrt zakona o štrajku, uz Zaključak da se o istom organizira i sprovede javna rasprava.

U vezi s tim, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike započelo je aktivnosti na sprovođenju javne rasprave, te poziva sve zainteresovane da svoje primjedbe/prijedloge/komentare na tekst Nacrta zakona dostave u pismenom obliku na e-mail adresu ovog Ministarstva Ova email adresa je zaďż˝tiďż˝ena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuďż˝ili Javascript . Iste se mogu dostavljati do 30.04.2017.godine.

O datumu i mjestu održavanja Javne rasprave zainteresovana javnost će biti naknadno obavještena putem medija kao i web stranice Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

 

Nacrt Zakona o strajku - bosanski jezik.doc

Nacrt Zakona o strajku - hrvatski jezik.doc 

Nacrt Zakona o strajku - srpski jezik.doc 

OBRAZAC ZA PRIMJEDBE NA NACRT ZAKONA O ŠTRAJKU.docx 

 
RADNI SASTANAK VLADE FBIH I VLADE RS
Petak, 10. 03. 2017

Vesko Drljača, zamjenik premijera i ministar rada i socijalne politike FBiH sa Salkom Bukvarevićem, ministrom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH i Vjekoslavom Mandićem, ministrom zdravstva FBiH posjetio je u Banjoj Luci Dragana Bogdanića, ministra zdravlja i socijalne zaštite RS i Milenka Savanovića, ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Na radnom sastanku koji je prethodio zajedničkoj sjednici vlada Federacije BiH i Republike Srpske razgovarano je o problemima i izazovima u oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja, sive ekonomije, socijalne zaštite, zdravlja i prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

U uzajamnom interesu resornih ministarstava postoji jasna potreba da se nastavi saradnja po svim pitanjima koja su u nadležnosti istih, a koja vode prema ralizaciji zajedničkih ciljeva.

 

 
Edukacija stručnih osoba organa starateljstva - posredovanje
Srijeda, 15. 02. 2017

 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je u cilju jačanja/osposobljavanja kapaciteta stručnih osoba organa starateljstva u primjeni odgojnih preporuka izrečenih prema maloljetnicima,  uz saradnju i podršku ostvarenu u okviru projekta „Pravda za svako dijete“ s UNICEF-om BiH i organzacijom Save the Children i predstavnicima Vlade Brčko distrikta BiH, u januaru 2017. godine provelo edukaciju određenog broja stručnih osoba organa starateljstva u oblasti vođenja postupka posredovanja/medijacije u krivičnom postupku.

Opsirnije...
 
«« Poďż˝etak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeďż˝a » Kraj »»

Stranice 1 - 19 od 281

 KONTAKT INFO

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike
  Marka Marulića 2
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 33 661 782
Fax: +387 33 255 461
E-mail: Ova email adresa je za�ti�ena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju�ili Javascript