Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

PREPORUKE POSLODAVCIMA ZA POSEBNE MJERE ZAŠTITE RADNIKA USLJED VISOKIH TEMPERATURA
Petak, 07. 07. 2017

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u skladu sa Zakonom o zaštiti na radu („Službeni list SRBiH“, broj: 22/90), preporučuje poslodavcima da, usljed vremenskih neprilika izazvanih visokim temperaturama na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, provedu posebne mjere zaštite kojima će spriječiti nastupanje štetnih posljedica po zdravlje radnika.

Opsirnije...
 
RADNO-KONSULTATIVNI SASTANAK SA RESORNIM KANTONALNIM MINISTRIMA I PREDSTAVNICIMA MINISTARSTAVA
Petak, 07. 07. 2017

 

U prostorijama Federalnog ministarsta prostornog uređenja, federalni ministar rada i socijalne politike, Vesko Drljača je održao konzultativni sastanak sa kantonalnim ministrima i predstavnicima kantonalnih ministarstava u vezi Prijedloga Sporazuma o saradnji u oblasti primjene informacijskog sistema SOTAC i Tehničkog rješenja za uspostavu Jedinstvenog registra s podacima iz socijalnog sektora koji je u vezi s primjenom Zakona o jedinstvenom registru korisnika gotovinskih naknada na koje se ne uplaćuju doprinosi. Na sastanku je usaglašen konačan tekst Sporazuma i dogovoreno njegovo potpisivanje između Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i kantonalnih ministarstava nadležnih za oblast socijalne i dječje zaštite, te su okvirno dogovorene naredne aktivnosti na uspostavi registra gotovinskih naknada na koje se ne uplaćuju doprinosi u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 
MINISTAR DRLJAČA PRIMIO ŠEFA KOOPERACIJA DELEGACIJE EU U BIH MELVINA ASINA
Srijeda, 21. 06. 2017

 

Zamjenik premijera FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača primio je, u sjedištu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u Sarajevu, šefa Kooperacija Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Melvina Asina.

Opsirnije...
 
ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ŠTRAJKU
Utorak, 20. 06. 2017

Dana, 15.06.2017. godine u organizaciji Federalnog ministarstva rada i socijalne politike organizovana je javna rasprava o Nacrtu zakona o štrajku. Navedenoj javnoj raspravi prisustvovali su predstavnici sindikata i predstavnik udruženja poslodavaca. Predstavnici Federalnog ministarstva rada i socijalne politike poručili su da odredbe novog zakona štite prava radnika. Takođe obrazloženo je da se novim zakonom prvi put definiše štrajk kao “organizovani prekid rada u privrednom društvu, ustanovi i kod drugog pravnog ili fizičkog lica“.

– Ovo zakonsko rješenje uređuje postupak u kojem radnici, radi zaštite i ostvarivanja svojih profesionalnih interesa, ekonomskih i socijalnih prava, ostvaruju pravo na štrajk u Federaciji Bosne i Hercegovine – rekao je Ernis Imamović, predstavnik Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

 
«« Poďż˝etak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeďż˝a » Kraj »»

Stranice 1 - 19 od 305

 KONTAKT INFO

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike
  Marka Marulića 2
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 33 661 782
Fax: +387 33 255 461
E-mail: Ova email adresa je za�ti�ena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju�ili Javascript