Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

FEDERALNA VLADA OPREDIJELJENA ZA ZAPOŠLJAVANJE 23.000 OSOBA
Ponedjeljak, 12. 03. 2018

 

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i šef ureda Svjetske banke za BiH Emanuel Salinas danas su u Sarajevu predstavili Projekt podrške zapošljavanju u BiH, koji će trajati četiri godine i u kojem se očekuje zapošljavanje oko 23.000 osoba i to mladih, dugoročno nezaposlenih, osoba s niskim kvalifikacijama, osoba u dobi OD 40 godina i više, te socijalno ugroženih osoba.

Opsirnije...
 
NAJAVA DOGAĐAJA: PROJEKAT PODRŠKE ZAPOŠLJAVANJU
Petak, 09. 03. 2018

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u saradnji sa Uredom Svjetske banke u Sarajevu, u ponedjeljak, 12.03.2018. godine sa početkom u 10,00 sati, u velikoj Sali Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, na adresi Hamdije Kreševljakovića br. 3 Sarajevo organizira promociju projekta „Projekat podrške zapošljavanju“.

Cilj promocije je upoznavanje javnosti sa strukturom kredita, onim što je već urađeno, planiranim aktivnostima, kao i očekivanim rezultatima nakon implementacije samog projekta.

Pozivamo predstavnike medija da prisustvuju navedenoj promociji, a koju će uvodnim govorom otvoriti zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

Obraćanje za predstavnike medija i davanje izjava predviđeno je nakon okončanja promocije, u 11:30 sati.

 
ČESTITKA ZA 8. MART - DAN ŽENA
Četvrtak, 08. 03. 2018