Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

MINISTAR DRLJAČA: VELIKI POMACI U OBLASTI HRANITELJSTVA
Petak, 08. 12. 2017

 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, danas je u saradnji sa SOS Dječijim selima BiH, uz podršku UNICEF BiH i Evropske Unije organiziralo konferenciju na temu Podrška sistemu razvoja hraniteljstva u Federaciji BiH, a u skladu sa obavezama koje proizilaze iz Zakona o hraniteljstvu u FBiH.

Opsirnije...
 
POZIV ZA MEDIJE: KONFERENCIJA PODRŠKA SISTEMU RAZVOJA HRANITELJSTVA U FBIH
Četvrtak, 07. 12. 2017

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, u saradnji sa SOS Dječijim selima BiH, uz podršku UNICEF BiH i Evropske Unije, u petak, 08. decembra 2017. godine sa početkom u 12:00 sati, u Hotelu Hollywood Sarajevo organizira konferenciju na temu Podrška sistemu razvoja hraniteljstva u Federaciji BiH, a u skladu sa obavezama koje proizilaze iz Zakona o hraniteljstvu u FBiH.

Cilj konferencije je prezentacija rezultata provedene edukacije profesionalaca i hranitelja iz oblasti hraniteljstva u Federaciji BiH, prema jedinstvenom okviru edukacije koji će pružiti mogućnosti profesionalcima i institucijama koji brinu o djeci da obezbijede standardiziran, konzistentan i strukturiran okvir kako za procjenu i odabir hranitelja na osnovu kompetencija, te unapređenja pružanja usluga hraniteljstva i kontinuirani profesionalni razvoj hranitelja.

Pozivamo predstavnike medija, da prisustvuju navedenoj konferenciji, a koju će uvodnim govorom otvoriti zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike, Vesko Drljača.

 
PRIJEM POVODOM 3. DECEMBRA-MEĐUNARODNOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM
Petak, 01. 12. 2017

Povodom 3. decembra  - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, danas je u organizaciji zamjenika premijera i federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače priređen prijem.

Opsirnije...