Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

POZIV ZA MEDIJE - OTVARANJE USTANOVE U LJUBUŠKOM
Petak, 23. 09. 2016

Poštovani,

Pozivamo Vas da medijski propratite svečano otvaranje Ustanove iz djelokruga socijalne zaštite – Ljubuški, koje će se održati u srijedu, 28.09.2016.godine, na lokaciji Bučine, u Ljubuškom, sa početkom u 12:00 sati.

Presijecanjem vrpce i otvaranjem Ustanove nazočnima će se obratiti federalni ministar rada i socijalne politike i zamjenik premijera Vlade Federacije BiH; Vesko Drljača, direktor Ustanove; Marijan Čuvalo, kao i načelnik općine Ljubuški; Nevenko Barbarić.

Poštujući protokol i organizaciju događaja, molimo Vas da dostavite svoju potvrdu o učestvovanju na događaju, kako bismo Vas mogli blagovremeno akreditirati i osigurati Vam neometan rad i posjetu. Potrebne podatke možete dostaviti na email adresu: Ova email adresa je zaďż˝tiďż˝ena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuďż˝ili Javascript , ili na kontakt telefon 063 669 510 najkasnije do ponedjeljka 26.09.2016.godine, do 12:00 sati. 

Ustanova Ljubuski - poziv i protokol.pdf 

 
MINISTRI VLADE FBIH U POSJETI KOMPANIJI FEAL.d.o.o Široki Brijeg
Petak, 23. 09. 2016

Zamjenik premijera Vlade FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača zajedno sa kolegama ministrima iz Vlade Federacije BiH Editom Đapom i Zlatanom Vujanovićem posjetili su hercegovačku kompaniju Feal d.o.o u Širokom Brijegu gdje su razgovarali sa članovima Uprave Tončom Barbarićem, Antom Musom, Markom Novakom, te Mariom Čolakom  o poslovanju kompanije koja se uspješno bori na svjetskom tržištu i ispunjava visoke zahtjeve svojih kupaca.

 

Feal d.o.o. je kompanija lider u svojoj branši, prisutna je na tržištu više od 35 godina bavi se projektiranjem aluminijskih sistema i proizvodnjom aluminijskih profila.

 

Feal Grupa danas zapošljava preko 550 uposlenika. Od toga 470 ih je zaposleno u BiH u dijelu proizvodnje koja se odvija u Širokom Brijegu i Mostaru. Ostatak čine zaposlenici u prodajnim centrima i projektnim biroima izvan granica BiH u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Austriji i Njemačkoj.

Feal se u zadnje dvije godine značajno okrenuo tržištu Europske Unije. Preko 80% Feal-ovih proizvoda ide izvan granica BiH. Izvoz se posljednjih godina udvostručio. Najvažniji strateški partner i kupac za Feal je tvornica Schmitz Cargobull iz Altenbergea, Njemačka. Također, uspješno posluju i sa drugim renomiranim firmama Bombardier, Siemens, Saint Gobain, Raico, Seele, Strabag...


 
POTPISAN GRANSKI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA OBLAST SAOBRAĆAJA
Petak, 23. 09. 2016

U zgradi federalnih institucija u Mostaru nakon sjednice Vlade FBiH predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije BiH i Samostalnih sindikata saobraćaja i veza u BiH su potpisali granski kolektivni ugovor za oblast saobraćaja u Federaciji BiH.

 

Ugovor su potpisali Nedžad Siočić u ime Udruženja poslodavaca FBiH te Šime Bakula u ime Samostalnog sindikata saobraćaja i veza, a svečanom činu prisustvovali su federalni premijer Fadil Novalić, zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko drljača, zamjenica premijera i ministrica finansija Jelka Miličević i ministar prometa i komunikacija Denis Lasić. O ovog trenutka u našim internim aktima preduzeća moći ćemo primijeniti sva dogovorena pravila ponašanja poslodavaca i radnik, odnosno sindikata, rekao je Siočić. Bakula je istakao kako im je cilj bio da što više zaštite prava radnika, u čemu su našli zajednički jezik s poslodavcima.

 

 KONTAKT INFO

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike
  Marka Marulića 2
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 33 661 782
Fax: +387 33 255 461
E-mail: Ova email adresa je za�ti�ena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju�ili Javascript